неделя, 16 юни 2013 г.

Цветята - красота и радост

Здравейте, момичета! Мисля си днес да ви зарадвам с много цветя. Всяка жена обича цветята... дали ще са в саксия, във ваза или пък на любимата рокля, обувки, бижута, бански, спално бельо, пердета, покривки, чаши за кафе, чай, сервизи за храна и списъка може още да продължи :) Важното е да има цветя около нас, за да се чувстваме красиви, нежни, женствени, усмихнати и щастливи. Сигурна съм, че цветята винаги ни карат да се усмихнем и да се радваме. Познавам жени който чакат любимият мъж да им подари цвете, поне веднъж в годината и се измъчват, при мисълта че той не се сеща по-често... Момичета, жени защо е нужно да чакате някой да ви подари... не е ли по-лесно да си подарите сами. Аз когато искам цветя, не чакам да ми подарят, отивам и си купувам. Дали ще е голям букет с хризантеми /много ги обичам, тези като маргаритки/, дали ще е една роза, или пък петунии, мушкато, орхидея и т.н в саксии за да красят балкона и дома ни. Както и да са радост за душата и очите. :) Когато искате нещо, някой да ви подари, а пък той не го прави, простичко го изречете на глас... няма как който и да е да знае какво искате, освен ако не чете мисли хахах. :) А колко е прекрасно да се поразходите до някой мол с приятелка или пък в центъра по малките улички има толкова сладки и кокетни магазинчета предлагащи изобилие от дрехи с най-разнообразни десени на цветя /флорални мотиви/ Така хем ще си имате нова рокля, пола, обувки каквото ви душа иска, хем ще е и на цветя. Двойно щастие :) ееее не ми остава друго освен да сложа и няколко снимки за да ви вдъхновя още повече :)

Очаквайте още вдъхновения с цветя от моя дом и моя гардероб :)
Обичайте се, усмихвайте се и бъдете красиви и нежни като цветята!
Обичам ви!!!

събота, 8 юни 2013 г.

Пеперудите монарх - красиви и уникални

"ИСТИНСКАТА КРАСОТА Е В ТРАНСФОРМАЦИЯТА, В СМЕЛОСТТА ДА СЕ ПРОМЕНИШ"
                                                                                          Мери Алис Монро
 
виж клипчето:

Всяка есен милион нежни пеперуди с оранжево-черни криле прелитат над три хиляди и петстотин километра от Съединените щати и Канада до планините в централната част на Мексико, за да презимуват там. Годишната миграция на пеперудата монарх е природен феномен, чудо на инстинкта за оцеляване.
Пеперудите монарх, които се раждат през есента, са уникални. Пеперудите, през пролетта и лятото, живеят между две и четири седмици. Но четвъртото поколение есенни пеперуди не се чифтосва. Те следват инстинктите си и отлитат на юг. Тези пеперуди живеят много повече от останалите - до шест седем-седем месеца.
Пеперудите монарх започват епичното си пътуване като отделни индивиди. Постепенно обаче към всяка пеперуда се присъединяват още десетки, стотици, хиляди други, поели в същата посока. През деня се хранят от нектара на любимите си цветя, а през нощта, когато светлината угасне и температурите се понижат, се прилепват към стволовете на дърветата и преспиват там, скупчени една до друга. По време на миграцията на различни места започват да сформират големи групи. Никой не знае дали се търсят една друга и летят заедно съзнателно или просто по случайност се оказват на едно и също време, запътили се в една и съща посока.
Тексас е "фунията", през която повечето мигриращи пеперуди монарх трябва да минат през своя път до местата си за презимуване в Мексико. Тексас е и първата стъпка от пътуването им на север, когато търсят нектар и гостоприемни растения, върху чиито листа да оставят яйцата на следващото си поколение. Това прави щатът изключително важно място за миграцията на пеперудите монарх.

След като се настанят в колониите, милионите пеперуди монарх прекарват по-голямата част от времето си , притискайки се една до друга в гигантски купчини сред еловите гори. Когато слънцето се покаже те започват да летят. Когато облаците го скрият, пеперудите се паникьосват и отново се скупчват по дърветата. Звукът от милионите пърхащи криле е като силен безспирен вятър, танцуващ из гората.


                                                                                              Дъщерята на пеперудите
                                                                                                       Мери Алис Монро

ЖЕНИТЕ, СЪЩО КАТО ПЕПЕРУДИТЕ МОНАРХ, ТРЯБВА ДА ПОВЯРВАТ НА ИНСТИНКТА СИ И ДА РАЗПЕРЯТ КРИЛЕ ЗА ПОЛЕТ...


виж клипчето:
 
... Пеперудите... спомням си как като дете тичах след пеперуда искай ги да я хвана да и се порадвам и пак да я пусна да полети, мечтаех да съм пеперуда и да бъда като нея красива и свободна и безгрижна... самото усещане когато тичаш след нея е уникално сякаш ставаш и ти пеперуда, не съществува нищо друго освен това, че си щастлива... свободно да летиш сред тревички и цветенца и да се радваш на момента, да мислиш, че летиш с пеперудата. Прекрасно е! Известно време бях позабравила тази си мечта... но преди няколко години си спомних за нея... и интересното е, че животът започна да ме среща с момичета и жени които обичат пеперудите... без да полагам каквото и да е усилие, без да ги търся, някакси се срещаме... дали не е това някакъв инстинкт като при пеперудите монарх, както написах по горе... "никой не знае дали се търсят една друга и летят заедно съзнателно или просто по случайност се оказват на едно и също време, запътили се в една и съща посока."
 Каквото и да е, е хубаво! :)
Усмивки от мен и хайде да полетим като пеперуди към своите мечти мили мой момичета!!!


петък, 7 юни 2013 г.

Вдъхновения за прически :)

Днес е петък и реших да ви представя няколко мой вдъхновения за прически... тъй като скоро ще посетя моята фризьорка имах нужда от  вдъхновение относно нужната ми малка промяна за лятото в прическата. Може и някоя от вас да се вдъхнови от моите предложения. Каква коса обичате къдрава или права? Аз лично обожавам къдравите коси, защото по душа съм голяма романтичка :) за жалост моята коса е права, но пък имам няколко много хубави маши за всякакви къдрици и когато разполагам с повечко свободно време с удоволстие си правя косата на малки къдрици, големи къдрици, на спирали или пък на букли според моментното ми желание. Благодаря на всичките ми мили колеги които тази година за рожденият ми ден ми подариха въпросните маши. Прекрасен подарък, които много обичам! :)
Желая ви красиви събота и неделя!!! И много усмивки от мен!

понеделник, 3 юни 2013 г.

Малки радости...

Светът, който ни заобикаля, се променя толкова динамично, че не смогваме да го контролираме, а и не е нужно. :) Животът на много хора до такава степен е изпълнен със стрес, че понякога се чувстват безпомощни. По-богати сме откогато и да било, купуваме повече стоки от предишното поколение, въпреки това статистиките разкриват, че сме по-нещастни откогато и да било. Лично аз за себе си мога да кажа, че съм открила формулата за щастие. Може ли всеки един от нас да разчита на нещо, което няма да се окаже неморално, нелегално или от което да не напълнее прекалено много, за да почувства отново, че животът е прекрасен?
Може и това са малките удоволствия :) Някои дребни задължения ни доставят неизмеримо удоволствие и радост.
Преди една седмица направих ягодова тарта... толкова беше вкусна и красива, че бързо бързо я изядохме, разходихме се, забавлявахме се. Тази събота и неделя също имаше разходки и много детски смях и игри. И това ми стига за да се чувствам прекрасно. Не е нужно човек все да иска нещо специално да му се случва всеки ден или да живее в очакване на нещо да се случи. То се случва! Прекрасна, красива и пълна с малки удоволствия седмица ви желая!